O carte pentru Valea Plopului

vineri, 30 martie 2012

| | |



Scriitorul de literatură pentru copii Petre Crăciun, directorul portalului Literatură copii si al publicaţiei online Optimal Media, împreună cu parintele Nicolae Tanase au iniţiat duminică, 25 martie, de Buna-Vestire, proiectul "O carte pentru VALEA PLOPULUI".

Obiectivul proiectului, care se va derula în perioada 1 aprilie -- 1 iunie, este colectarea a peste 1000 de volume de literatură pentru copii şi tineret pentru copiii aflaţi în îngrijirea părintelui Nicolae Tănase de la Valea Plopului.

În decembrie 2011, una dintre clădirile din incinta aşezământului de la Valea Screzii, cea în care se aflau cantina şi biblioteca, a fost mistuită de incendiu. Cei peste 200 de copii au ramas fără bucuria cărţilor, acesta fiind motivul pentru care Optimal Media şi portalul Literatură Copii au iniţiat acest proiect care se va finaliza exact de Ziua Copilului.

Parteneri în acest proiect sunt publicatia online Optimal Media, portalul Literatură Copii, Asociaţia Pro Vita --Valea Plopului, Biblioteca Metropolitană Bucuresti; edituri de carte pentru copii; casa de producţie Paradox Film; scriitori şi mai multe şcoli din Bucureşti şi judeţul Prahova.

Pană in acest moment şi-au afirmat dorinţa de a veni alături de noi Şcoala nr. 280 Bucureşti; Liceul Ion Barbu, Bucureşti; Grupul Şcolar Administrativ şi de Servicii Ploieşti; Grup Şcolar Agricol Bărcăneşti, Prahova. Lista este deschisă.

Calendarul este următorul:
-Luni, 2 aprilie, conferinţă de lansare a proiectului, la sediul Bibliotecii Metrolopitane Bucureşti
-Luna aprilie: campanie de promovare a proiectului, mailing, scrisori de intenţie, articole de presă, emisiuni radio -- TV
-Lunile aprilie - mai: colectare de carte
-1 iunie 2012: finalizarea proiectului, încredinţarea cărţilor colectate copiilor de la Valea Plopului, conferinţă de presă, comunicarea rezultatelor.

Mai multe personalităţi ale vieţii publice şi-au manifestat dorinţa de a susţine proiectul noastru, încurajându-ne să donăm câteva cărţi din bibliotecile noastre pentru aceşti copii şi tineri care, dincolo de hrana zilnică, au nevoie şi de lumina binefacătoare a cărţii.

Spotul de campanie: scenariu şi regie Petre Crăciun, imagine Robert Cilincă, montaj Mădălin Cristescu, studio Paradox Film. Spotul a fost realizat cu participarea copiilor de la Valea Plopului, care au reuşit să ne transmită şi nouă emoţia şi sensibilitatea lor. 

Mulţumim domnului Tudor Gheorghe, care ne-a dat consimţământul utilizării uneia dintre cele mai profunde piese interpretate de marele artist -- "Lumină lină".

Donati o carte pentru acesti copii!

Detalii la telefon 0722344124 sau pe site-ul www.literaturacopii.ro




3 comments:

Petre Craciun spunea...

Va multumim pentru sustinere. Petre Craciun

Unknown spunea...

Cu drag.

O sa primesc cateva carti, aveti vreun punct de colectare pentru Bucuresti, sau cum trebuie sa procedez?


Stefania

Petre Craciun spunea...

Punctul cel mai apropiat de centru este str. Poterasi, nr. 10, parter, pentru Petre Craciun, deluni pana vineri de la 9-18.00. Sau pot fi sunat la telefon 0722344124 si gasim o solutie. Va multumesc mult pentru sprijin. Petre Craciun